Masz pytania? Chętnie odpowiemy!      e-mail: bok@bokono.pl      tel: 570 480 840

Nóż do trybowania/filetowania 18 cm Culinar - Wüsthof

Dostępność: brak towaru
Cena: 545,00 zł 545.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: WÜSTHOF
Kod produktu: DR 4629

Opis

Nóż ze specjalnie wyprofilowanym bardzo wąskim ostrzem z serii Culinar niemieckiej marki Wusthof. 
Wygięty nóż, ze spiczastym, stożkowym zakończeniem jest doskonały do pozbawienia kurczaka lub sztuki mięsa z kości, okrawania z tłuszczu i ścięgien. 
Bardzo cienko zakończone ostrze jest również elastyczne, aby jeszcze łatwiej było nim trybować mięso czy filetować ryby. Specjalny kształt został stworzony z myślą o precyzyjnym cięciu w okolicach kości i stawów.

Seria Culinar to noże, które zadowolą swoim nowoczesnym wyglądem najbardziej wysublimowane gusta.
Noże wykonane są z jednego kawałka wysokowęglowej stali, ostrza noży dodatkowo wzbogacane są pierwiastkami, tj. chrom, molibden oraz wanad, które zapewniają ostrzu długotrwałą ostrość i łatwość ponownego ostrzenia. Ostrze ma optymalną twardość 58 HRC.
Ostrość noża przez dłuższy czas jest zapewniona przez zastosowanie precyzyjnej technologii jego ostrzenia PEtec. 
Uchwyty noży wykonane są z matowej stali nierdzewnej 18/10, wewnątrz wypełnione porcelaną, przez co są nieco cięższe od noży z innych serii. Dzięki wykonaniu w technologii Full Tang idealnie leży w dłoni i ma wysoki komfort krojenia.
Nóż jest niezwykle dobrze wyważony, co doceni zarówno profesjonalny, jak i początkujący kucharz.

Wymiary:
Długość ostrza: 18 cm
Długość całkowita: 30,8 cm


Jakość oraz precyzję wykonania zapewnia firma Wüsthof - Made in Germany/Solingen.
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium