Łopatka do ciasta z suwakiem - Zyliss
Łopatka do ciasta - Jamie Oliver
Pizza to jedno z ulubionych dań wielu osób, bez względu na wiek oraz płeć. Choć często zamawiamy ją w restauracji, nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować potrawę samodzielnie, wykorzystując w tym celu np. metalową łopatkę do pizzy. Zaletą takiego podejścia jest możliwość indywidualnego dopasowania nie tylko rodzaju składników, ale również ich ilości do swoich preferencji. Podczas serwowania włoskiego przysmaku, oprócz noża, przyda się szpatułka do pizzy. Dzięki odpowiednio dobranej łopatce do pizzy metalowej odkrojony kawałek bezpieczne trafi na talerz, bez ryzyka ześlizgnięcia się.
Czym powinna wyróżniać się łopatka do pizzy?
W asortymencie naszego sklepu można znaleźć szeroki wybór egzemplarzy przeznaczonych nie tylko do pizzy. Dostępna jest również łopatka do nakładania ciasta i tortu. Wysoka jakość wykonania, w połączeniu z zastosowaniem wytrzymałych materiałów, gwarantują długą żywotność, nawet w przypadku intensywnego użytkowania. Ponadto łopatki nie tracą swojego pierwotnego wyglądu przez bardzo długi czas. Oferujemy m.in. modele wykonane ze stali nierdzewnej, charakteryzującej się połyskliwym wykończeniem. Ponadto dostępne są wersje z rękojeścią drewnianą lub wykonaną z tworzywa sztucznego. Takie połączenie gwarantuje pewny chwyt.
Szpatułki do pizzy – różne modele w zasięgu ręki
Asortyment sklepu Bokono na bieżąco uzupełniamy o wysokiej jakości produkty w najlepszych cenach. Kupiona u nas szpatułka do pizzy świetnie nadaje się do krojenia i przenoszenia kawałków ciasta na talerzyk. Metalowa łopatka do pizzy zwykle ma ząbkowane ostrza zlokalizowane na obu brzegach. To sprawia, że mogą jej z powodzeniem używać zarówno osoby prawo-, jak leworęczne. Dzięki innowacyjnemu suwakowi nie będziesz mieć najmniejszego problemu ze zsunięciem kawałka pokrojonego ciasta bądź tortu na talerz.
Kupiona w Bokono łopatka do pizzy metalowa wyróżnia się uniwersalnością zastosowania. Ten funkcjonalny przyrząd świetnie sprawdza się zarówno przy krojeniu ciast do pizzy, jak i tart, tortów oraz quiche. Prawidłowo użytkowane narzędzie gwarantuje estetykę podawanego posiłku. Poszczególne porcje podzielonego za jego pomocą ciasta do pizzy w trakcie krojenia i przenoszenia na talerzyk nie kruszą się ani nie ulegają nieapetycznym zgnieceniom. Dzięki temu poczęstowani daniem domownicy i goście mogą cieszyć się nie tylko jego walorami smakowymi, ale także wizualnymi.