bokono.pl

Nóż YANAGIBA 24 cm SHUN PRO SHO - KAI

Dostępność:

na wyczerpaniu

Wysyłka w:

7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Cena:

1 119,00 zł 1119.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: KAI KAI

Kod produktu:

KA VG-0005

Opis

Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie. 
Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.

Seria SHUN PRO SHO skupia się wyłącznie na jednostronnych, a więc tradycyjnych japońskich kształtach ostrzy. Wysoka jakość materiałów zastosowanych podczas procesu produkcji czyni tą serię szczególnie polecaną profesjonalnym kucharzom. Eleganckie wykończenie noża stanowi doskonałe połączenie japońskiej tradycji z nowoczesnym designem. Seria SHUN PRO otrzymała specjalne wyróżnienie w konkursie German Design Award w 2019 roku.


Ostrze noża jest wykonane ze stali VG-10 o twardości 61± 1 HRC. Specjalny stop stali zawierający 1,0 % węgla oraz 1,5% kobaltu gwarantuje trwałość oraz charakteryzuje się wysoką odpornością na korozję. 

Ostrza noży SHUN PRO SHO mają oryginalnie wytłoczony ornamentowy wzór, który powstał przy użyciu innowacyjnego procesu produkcyjnego. Dzięki temu, pojedynczy nóż to odrobina sztuki, kunsztu i rzemiosła.


Rękojeści noży zostały wykonane z powlekanego drewna Pakka, o przekroju litery "D", dzięki czemu nóż idealnie leży w dłoni, a także elegancko się prezentuje. Stalowe zakończenie uchwytu ma na celu zachowanie stabilności i równowagi.

Prezentowany nóż posiada jednostronne ostrze o długości 24 cm, typu YANAGIBA - jest to jedno z najważniejszych tradycyjnych japońskich ostrzy. Wąskie i niezwykle ostre ostrze, które jest niezastąpione podczas krojenia w cienkie, idealne plasterki surowej ryby podczas przyrządzania sushi czy sashimi.

 

Główne zalety:

  • tradycyjne japońskie ostrze krojenia cienkich plastrów
  • ostrze typu jednostronnego o długości 24 cm, rękojeść 12,2 cm
  • ostrze wykonane z stali - zawierającej węgiel oraz kobalt
  • ostrze noża ze stali VG-10
  • uchwyt wykonany z powlekanego drewna Pakka
  • jakość gwarantuje marka KAI

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium