bokono.pl

Nóż Yanagiba 21 cm Seki Magoroku Kinju - KAI

Dostępność:

średnia ilość

Wysyłka w:

7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Cena:

399,00 zł 399.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: KAI KAI

Kod produktu:

KA AK-1105

Opis

Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie.
Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność. 

Jedną z serii noży jest linia SEKI Magoroku Kinju, która wyróżnia się tradycyjnymi jednostronnie ostrzonymi kształtami ostrzy - yanagiba i deba.
Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia.

Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC. 
Rękojeść noży wykonana jest z laminowanego drewna pakka.

Polerowane ostrze w zestawieniu z ciemnym, drewnianym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Magoroku Kinju atrakcyjnego wyglądu, poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni. 

Prezentowany nóż posiada jednostronne ostrze o długości 21 cm, typu YANAGIBA - jest to jedno z najważniejszych tradycyjnych japońskich ostrzy. Wąskie i niezwykle ostre ostrze, które jest niezastąpione podczas krojenia w cienkie, idealne plasterki surowej ryby podczas przyrządzania sushi czy sashimi.

Dane techniczne

Długość 21 cm
Materiał Stal

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium