Nóż do pieczywa 23 cm SHUN WHITE - KAI
Dostępność:
na wyczerpaniuKod produktu:
KA DM=0705WOpis
Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie.
Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.
Seria SHUN stanowi jedną z najbardziej wszechstronnych serii ostrzy ze stali damasceńskiej na całym świecie. Niezwykle ceniona wśród najlepszych specjalistów w świecie kuchni, a także kucharzy amatorów.
Noże z serii SHUN to ostrza wykonane ze specjalnej stali damasceńskiej składającej się z 32 warstw.
Rdzeń noża jest wykonany ze stali VG-10.
Stal użyta do produkcji ostrzy to specjalny stop zawierający 1,0 % węgla oraz 1,5% kobaltu. Odporna na korozję i trwała stal - 61± 1 HRC, daje klindze ostrość, która nie ma sobie równych. Ręcznie ostrzone ostrza, idealne wyważenie sprawiają, że noże z serii SHUN to niezastąpiony pomocnik dla najbardziej wymagających kucharzy.
Każdy nóż SHUN ma indywidualny i niepowtarzalny charakter, poprzez ułożenie poszczególnych warstw stali, niczym słoje w przekroju drzewa. Dzięki temu, pojedynczy nóż to odrobina sztuki, kunsztu i rzemiosła, która łączy technologię z nowoczesnym designem.
Rękojeści noży zostały wykonane z drewna jesionowego, o przekroju litery "D", stalowe zakończenie uchwytu ma na celu zachowanie lepszej równowagi.
Prezentowany nóż posiada ząbkowane ostrze o długości 23 cm. Tego typu ostrze jest niezastąpione do skutecznego krojenia nawet dużych bochenków chleba, bez zgniatania go i kruszenia.
Dane techniczne
Długość | 23 cm + 12,2 cm |
Materiał | Stal |