Ostrzarka do noży dwustopniowa MINI zielona - KitchenIQ
Dostępność:
brak towaruKod produktu:
SM 50426Opis
Rozpoczynamy ostrzenie od szczeliny z napisem 'coarse', w której znajdują się płytki z węglika wolframu, używając tego mechanizmu przeciągamy ostrze od rękojeści do jego czubka, maksymalnie 3-4 razy za jednym ostrzeniem. Zwiększone tarcie podczas ostrzenia sprawia, że węglik wolframu będzie się rozgrzewał, przez co może ulec deformacji.
Ta szczelina służy do ostrzenia wstępnego bardzo tępych noży.
Kolejnym krokiem w drodze do ostrych na nowo noży jest szczelina z napisem 'fine', są to dwa pręty ceramiczne, które wypolerują i wygładzą krawędź ostrza po ostrzeniu na węgliku wolframu.
Na tym mechanizmie można także ostrzyć noże mało stępione.
Opatentowana podstawa V-Grip ™ (w kształcie litery V) ułatwia ostrzenie noży, umożliwiając ustawienie ostrzarki na ostrej krawędzi blatu lub stołu. Ponadto wykonanie z wysokiej jakości materiałów antypoślizgowych zapewnia komfort ostrzenia i czyni tą czynność bezproblemową nawet dla niedoświadczonych użytkowników.