Rolka do mięsa - Weis
Dostępność:
brak towaruKod produktu:
WE 17275Opis
Podczas rozbijania mięsa zwykłym tłuczkiem do mięsa spłaszczamy jego włókna, mięso rozbijane w ten sposób traci dużo soku. Przy nacinaniu mięsa nie zmieniamy jego struktury, skracamy czas marynowania a także smażenia lub pieczenia. Kawałki mięsa przygotowane w ten sposób zyskują na smaku, stają się delikatniejsze, nie kurczą się podczas smażenia.
Rolka nadaje się do wszystkich rodzajów mięs, w tym wołowiny, wieprzowiny, indyka, cielęciny, jagnięciny i dziczyzny.
Rolka wykonana jest ze stali nierdzewnej, matowa rękojeść zakończona jest uchwytem umożliwiającym zawieszenie na haczyku.
Główne zalety:
- wykonany z stali nierdzewnej
- nacinanie mięsa zapobiega jego spłaszczeniu, skraca czas marynowania i obróbki cieplnej
- można myć w zmywarce
- 2 lata gwarancji