Zestaw nóż + widelec do mięsa w drewnianym etui SHUN - KAI
Dostępność:
na wyczerpaniuWysyłka w:
7 dniKod produktu:
KA DMS-200Opis
- DM-0703 nóż z profilowanym ostrzem o długości 20 cm, długie i wąski - świetnie sprawdzi się podczas krojenia w plastry wędlin, mięs oraz warzyw,
- DM-0709 widelec z długimi zębami, które zapewniają stabilność mniejszych i większych pieczeni podczas krojenia. Przytrzymywane mięso podczas krojenia z łatwością pokroisz na plastry, z zachowaniem bezpieczeństwa. Widelec jest wykonany ze stali nierdzewnej.
Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.
Seria SHUN stanowi jedną z najbardziej wszechstronnych serii ostrzy ze stali damasceńskiej na całym świecie. Niezwykle ceniona wśród najlepszych specjalistów w świecie kuchni, a także kucharzy amatorów.
Noże z serii SHUN to ostrza wykonane ze specjalnej stali damasceńskiej składającej się z 32 warstw.
Rdzeń noża jest wykonany ze stali VG-MAX.
Stal użyta do produkcji ostrzy to specjalny stop zawierający 1,0 % węgla oraz 1,5% kobaltu. Odporna na korozję i trwała stal - 61± 1 HRC, daje klindze ostrość, która nie ma sobie równych. Ręcznie ostrzone ostrza, idealne wyważenie sprawiają, że noże z serii SHUN to niezastąpiony pomocnik dla najbardziej wymagających kucharzy.
Każdy nóż SHUN ma indywidualny i niepowtarzalny charakter, poprzez ułożenie poszczególnych warstw stali, niczym słoje w przekroju drzewa. Dzięki temu, pojedynczy nóż to odrobina sztuki, kunsztu i rzemiosła, która łączy technologię z nowoczesnym designem.
Rękojęści noży zostały wykonane z powlekanego drewna Pakka, o przekroju litery "D", stalowe zakończenie uchwytu ma na celu zachowanie lepszej równowagi.