Masz pytania? Chętnie odpowiemy!      e-mail: bok@bokono.pl      tel: 570 480 840
Jak zrobić ciasto na gofry - poznaj przepis na chrupiące gofry!
Jak zrobić ciasto na gofry - poznaj przepis na chrupiące gofry!

Są chrupiące i delikatne. Nie ma co ukrywać - wszyscy je uwielbiają. Gofry, bo to właśnie o nich mowa kojarzą nam się przede wszystkim z upalnym latem, kurortami wypoczynkowymi i wakacjami. Te chrupiące wafelki z owocami i bitą śmietaną to obowiązkowa przekąska dzieci i każdego urlopowicza. Gdy wakacje przemijają, często brakuje nam tych smaków. Choć tak naprawdę nic nie stoi na przeszkodzie, aby ten rodzaj chrupkiego wafla przygotować w domu. W takiej sytuacji niezbędny jest przepis na idealne ciasto i gofrownica. 

czytaj całość »
Patelnia żeliwna - dlaczego warto ją mieć w swojej kuchni?
Patelnia żeliwna - dlaczego warto ją mieć w swojej kuchni?

Patelnie żeliwne znów powracają do łask użytkowników i coraz częściej pojawiają się także w nowoczesnych kuchniach. Jeszcze do niedawna triumf w tej kwestii odnosiły patelnie teflonowe. Dziś żeliwne patelnie śmielej wkraczają na „salony”, a użytkownicy zaczynają doceniać garnki, z których niegdyś tak często korzystały nasze babcie i prababcie.

czytaj całość »
Czas na małą czarną - jak podawać gościom deser i ciasto?
Czas na małą czarną - jak podawać gościom deser i ciasto?

Kawa towarzyszy nam w wielu codziennych sytuacjach - w domu, pracy, na spacerze. Ten aromatyczny napar pijemy nie tylko wtedy, kiedy potrzebujemy zastrzyku energii, ale także podczas rodzinnych i towarzyskich spotkań. Gorzko-kwaskowaty smak doskonale komponuje się ze słodkim deserem, dlatego ten moment warto zamienić w odświętny rytuał. Jak serwować kawę i deser gościom w domu, by stały się prawdziwą ucztą?

czytaj całość »
Rodzaje form do pieczenia - wady i zalety
Formy do pieczenia - ich rodzaje, wady i zalety

Formy do pieczenia zajmują szczególne miejsce w każdej kuchni. To one wspomagają aromatyczne wypieki i nadają im upragnionego kształtu. Poza tym z reguły do każdego wyrobu piekarskiego przeznaczona jest inna blacha do ciasta. Zatem jak wybrać idealną formę do pieczenia i co oferują sklepy w tym zakresie?

czytaj całość »
Kuferek na biżuterię, czyli jak zadbać o organizację?
Kuferek na biżuterię, czyli jak zadbać o organizację?

Biżuteria od lat cieszy się uznaniem kobiet, ale coraz częściej doceniają ją również panowie. To bowiem nie tylko łańcuszki, pierścionki, kolie, zawieszki czy kolczyki, ale też zegarki, sygnety oraz bransoletki. Różnorodność tych ozdobnych elementów, a także nierzadko ich drobny wygląd oraz delikatne kruszywo, z którego zostały wykonane, sprawiają, że wymagają one specjalnego przechowywania. Wtedy też pomocny okazuje się kuferek na biżuterię.

czytaj całość »
Garnek do gotowania na parze - prosty sposób na zdrową kuchnię
Garnek do gotowania na parze - prosty sposób na zdrową kuchnię

Gotowanie na parze to świetny sposób na to, by na twoim talerzu zagościły smaczne, a przede wszystkim zdrowe dania. Dbasz o szczupłą sylwetkę? Jesteś na diecie, a może po prostu szukasz sprawdzonej alternatywy dla zwykłego przyrządzania posiłków? W takim razie garnek do gotowania na parze to niezastąpiony element w twojej kuchni!

czytaj całość »
Porcelana z Ćmielowa - skąd się bierze jej fenomen?
Porcelana z Ćmielowa - skąd się bierze jej fenomen?

Ćmielów - niewielkie polskie miasto w województwie świętokrzyskim kojarzą z pewnością entuzjaści porcelanowej zastawy stołowej. Obecnie na jego terenie znajdują się dwie fabryki porcelany, których tradycja sięga aż 1790 roku! Dziś porcelana z Ćmielowa rozpoznawalna jest niemal na całym świecie. Czemu zawdzięcza swoją popularność?

czytaj całość »
Babka wielkanocna - obowiązkowa pozycja na świątecznym stole
Babka wielkanocna - obowiązkowa pozycja na świątecznym stole

Są takie potrawy, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jedną z nich jest babka wielkanocna. Choć to bardziej deserowa propozycja, od lat związana jest z wielkanocną tradycją. Obecnie wielu polaków nie wyobraża sobie świątecznego stołu właśnie bez niej. I trudno się temu dziwić - jest aromatyczna, orzeźwiająca i smaczna! W sam raz sprawdzi się do kawy czy herbaty podczas świątecznego śniadania. Niektórzy mały odpowiednik babki cytrynowej umieszczają nawet w koszyczku ze święconką. 

czytaj całość »
Świąteczne jaja - przygotowanie i serwowanie
Świąteczne jaja - przygotowanie i serwowanie

Jajka faszerowane to proste i smaczne danie, które sprawdzi się praktycznie podczas każdej imprezy. Nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, a jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Są jednak tak wyjątkowe okazje, jak Wielkanoc, kiedy to zależy nam na ich szczególnym podaniu. W związku z tym warto postawić na nieco inne oblicze tej znanej wielkanocnej potrawy i zaskoczyć domowników czy gości. Oto kilka prostych kroków na to, jak tego dokonać!

czytaj całość »
Dzbanek z podgrzewaczem - idealny gadżet na świąteczny stół
Dzbanek z podgrzewaczem - idealny gadżet na świąteczny stół

Uwielbiasz herbatę, ale denerwuje cię fakt, że tak szybko, szczególnie w chłodniejsze dni, traci ciepło? Zawsze chciałbyś mieć pod ręką ten gorący napar, jednak z ulubionego kubka znika w ekspresowym tempie? Kiedy przy rodzinnym stole gromadzi się więcej osób, serwowanie gorących napojów staje się prawdziwym wyzwaniem? W takim razie dzbanek do herbaty z podgrzewaczem stanie się niezastąpionym gadżetem w twoim domu.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium